Orkaan

Maria wint aan kracht en is nu een orkaan in de derde categorie

De storm Maria heeft aan kracht gewonnen en is nu een orkaan in de derde categorie. Maria bevindt zich op zo’n 150 kilometer van het Caribische eiland Dominica, meldde het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) maandag. Maria gaat inmiddels gepaard met windsnelheden van maximaal 195 kilometer per uur. De orkaan trekt met een snelheid van ongeveer 170 kilometer per uur naar het westnoordwesten, aldus het NHC, dat waarschuwde voor zware regenval en stormvloeden in sommige gebieden. Op meerdere eilanden in het gebied zijn al voorzorgsmaatregelen genomen. Zo openden de autoriteiten op Puerto Rico opvangcentra en werden bouwkranen ontmanteld. De Nederlandse autoriteiten stuurden teams met mariniers naar de eilanden Sint-Eustatius en Saba. (ANP)