Integriteitsonderzoek

Klacht tegen Henk Kamp om korting privéauto afgewezen

De klacht over de korting die oud-minister van Defensie Henk Kamp (VVD) kreeg voor onderhoud aan zijn privéauto is ongegrond. Dat is de uitkomst van een integriteitsonderzoek dat Defensie liet doen. De klacht kwam van twee eervol ontslagen medewerkers van Defensie die betrokken waren bij een omkoopschandaal bij Defensie door autobedrijf Pon. De twee vonden het niet eerlijk dat zij zijn ontslagen wegens de kortingen die zij kregen van Pon, terwijl de toenmalige minister in 2006 ook een korting had gekregen voor zijn Audi. Ook vonden ze dat bij hun ontslag sprake was van „volstrekte willekeur”. Volgens het onderzoek is daarvan geen sprake en zijn de twee berispt. Kamps integriteit is evenmin in het geding, stelt het rapport. Zo zou hij onder meer niet actief om het voordeel hebben gevraagd. (NRC)