In Groene Amsterdammer

Blok: uitspraken Teeven over rechtsbijstand ‘schadelijk’

Demissionair minister van Veiligheid en Justitie Stef Blok (VVD) noemt de uitspraken van ex-staatssecretaris Fred Teeven over bezuinigingen op de rechtsbijstand „schokkend en schadelijk voor het vertrouwen in de regering”. Dat schrijft hij maandag in antwoord op Kamervragen van de PvdA. Teeven kwam eind mei in opspraak door een publicatie in De Groene Amsterdammer. De VVD’er suggereerde daarin dat de bezuinigingen op de gesubsidieerde rechtsbijstand bedoeld waren om verdachten sneller veroordeeld te krijgen. Teeven zei later „onjuist geciteerd” te zijn, en een klacht voor te bereiden. Die heeft De Groene Amsterdammer nog niet ontvangen. Blok zegt dat er geen verband is tussen bezuinigingen en de wens meer mensen veroordeeld te krijgen. Teeven was niet bereikbaar voor een reactie. (NRC)