Defensie

Northrop Grumman neemt raketbedrijf Orbital over

Het Amerikaanse defensieconcern Northrop Grumman heeft een overeenkomst bereikt over de overname van ruimtevaart- en defensiebedrijf Orbital ATK ter waarde van 7,8 miljard dollar. Inclusief schuld is met de transactie een bedrag van 9,2 miljard dollar gemoeid. Orbital is fabrikant van raketten voor het lanceren van satellieten, aandrijfsystemen voor intercontinentale ballistische raketten en precisiegeleide wapens en andere producten voor ruimtevaart en defensie. Northrop is onder meer bekend van de B2-bommenwerper en de Global Hawk-drone. Met de overname versterkt Northrop zijn positie in de strijd met Boeing om de ontwikkeling van een nieuw raketafweersysteem voor het Amerikaanse leger. Met dat programma zou een bedrag zijn gemoeid van minimaal 85 miljard dollar. (ANP)