Consumentenbond

‘Ryanair moet extra kosten vergoeden bij schrappen vluchten’

Ryanair pleegt contractbreuk door zomaar vluchten te schrappen. De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij moet dan ook de extra kosten vergoeden die reizigers door de plotselinge maatregel maken, vindt de Consumentenbond. De bond stelt door veel Ryanair-passagiers te zijn benaderd. Ryanair kondigde afgelopen weekend aan tot eind volgende maand tientallen vluchten te schrappen. Het bedrijf kan veel personeel niet inzetten, onder meer omdat vakantiedagen moeten worden opgemaakt. Ook de Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop is ontevreden. Zij stelt dat de luchtvaartmaatschappij passagiers niet correct informeert over hun rechten. Gedupeerden zouden alleen een voorstel krijgen voor terugbetaling of een alternatieve vlucht, terwijl ze vaak ook recht hebben op schadevergoeding. (ANP)