Voetbal

VfL Wolfsburg stuurt trainer Andries Jonker de laan uit

Trainer Andries Jonker heeft deze maandag zijn ontslag gekregen bij VfL Wolfsburg. De 54-jarige Amsterdammer moet vertrekken vanwege de tegenvallende resultaten van de club uit de Bundesliga. Wolfsburg staat met vier punten uit vier wedstrijden op de veertiende plek en kwam dit seizoen pas twee keer tot scoren. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg met 1-0 van VfB Stuttgart, de huidige nummer negen. Jonker werd eind februari aangesteld als opvolger van de ontslagen Valérien Ismaël. De Nederlander slaagde erin om de Duitse kampioen van 2009 op het nippertje te behoeden voor degradatie. Een slechte competitiestart kost hem nu zijn baan. Aanstaande dinsdag speelt Wolfsburg thuis tegen Weder Bremen en vrijdag gaat het op bezoek bij Bayern München. (ANP)