Turnen

WB-zege van Epke Zonderland in Parijs geeft vertrouwen voor WK

Turners Epke Zonderland en Bart Deurloo hebben ruim twee weken voor de WK in Canada hun vorm getoond. Bij de wereldbekerwedstrijd in Parijs ging de winst op rekstok naar Zonderland en werd Deurloo tweede, vóór de Japanner Yusuke Tanake. Zonderland, de olympisch kampioen van 2012, kwam tot een score van 14,800. Deurloo zat in de buurt: 14,750. Sanne Wevers speelde op balk geen rol van betekenis, maar keek toch tevreden terug op haar laatste optreden voor de WK. De olympisch kampioene viel bij haar drievoudige pirouette en kwam tot een score van 12,900 (vijfde plaats). Wevers had zich zaterdag als derde geplaatst voor de finale, met 14,100 punten. „Helaas vandaag nog een foutje, maar verder stond ik weer als de oude Sanne op de balk”, meldde Wevers op Instagram. (ANP)