Trump informeert naar Kim Jong-un: ‘Hoe gaat het met de raketman?’

De term was even uit de aandacht verdwenen, maar deze week verscheen ‘Crooked Hillary’ weer meermaals op Trumps Twitterpagina. Aanleiding is haar boek What Happened dat deze week verscheen. Hierin gaat ze in op de verloren presidentsverkiezingen. Deels legt ze de schuld bij zichzelf, maar ze zoekt de oorzaak ook bij Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen, zo oordeelde deze krant eerder ondermeer in een recensie.

„Crooked Hillary geeft alles en iedereen behalve zichzelf de schuld van de verloren verkiezingen”, reageerde Trump woensdag op het sociale medium. „Ze verloor de debatten en haar richting!” En nu, op zondag, retweette hij een (neppe) video waarin hijzelf op een golfbaan te zien is terwijl hij een bal het beeld uit slaat. In een volgende shot zien we archiefbeeld van Clinton die valt terwijl ze een vliegtuig instapt. De golfbal is er zo in gemonteerd dat het lijkt alsof Trump Clinton neerhaalt met zijn swing.

Eerder op de dag moest ook de Noord-Koreaanse president Kim Jong-un eraan geloven. „Ik sprak met de Zuid-Koreaanse president Moon gisteravond”, stuurde Trump zondag de wereld in. „Vroeg hem hoe het met raketman gaat. Er staan lange rijen aan de tankstations in Noord-Korea. Jammer!”

Beide regeringsleiders bespraken zondag per telefoon wat er moest gebeuren met Noord-Korea. Ze kwamen volgens persbureau Reuters overeen dat de druk op Noord-Korea opgevoerd moet worden met strengere sancties. (NRC)