TCP-gas

Easyjet gaat giffilters installeren in vliegtuigen

EasyJet gaat filters installeren die het giftige gas TCP uit de cockpit van zijn toestellen moet weren. Het Britse bedrijf bevestigt maandag berichtgeving in De Telegraaf. EasyJet is de eerste luchtvaartmaatschappij die maatregelen neemt tegen het gas, dat bij piloten en cabinepersoneel gezondheidsklachten zou veroorzaken. TCP-deeltjes uit de olie in de vliegtuigmotoren kunnen in de cabine belanden, doordat de luchtverversing via de motoren verloopt. Over de vraag of de gezondheidsklachten inderdaad worden veroorzaakt door TCP in de cabine, is de wetenschap het nog niet eens. Er is nog geen onomstotelijk bewijs voor geleverd. EasyJet zegt tegen De Telegraaf dat het zich bewust is van de twijfels rond TCP. „Wij vinden echter dat we zorgplicht hebben naar onze medewerkers in de lucht en ons personeel”. (NRC)