Spaans voetbal

Recordaankoop Dembélé van FC Barcelona scheurt pees af en is maanden uit de roulatie

Foto Francisco Seco/AP

Ousmane Dembélé heeft aan de met 2-1 gewonnen uitwedstrijd tegen Getafe een ernstige spierblessure overgehouden en is wellicht 3,5 tot vier maanden uitgeschakeld. De recordaankoop van FC Barcelona, die deze zomer voor 105 miljoen euro overkwam van Borussia Dortmund, moest zaterdag na een half uur het veld verlaten. Zondag meldde Barcelona dat de aanvaller een pees in zijn bovenbeen heeft afgescheurd en geopereerd moet worden. „Deze blessure zal zijn gewenning aan het Barcelona-systeem vertragen”, zei coach Ernesto Valverde. Na vier zeges gaat Barcelona aan de leiding in Spanje. Atlético Madrid wijdde zaterdag het nieuwe stadion Wanda Metropolitano in met een 1-0 zege op Málaga dankzij een treffer van Antoine Griezmann. (ANP)