Luchtvaart

Ryanair schrapt honderden vluchten om de ‘dienstregeling te verbeteren’

Luchtvaartmaatschappij Ryanair annuleert de komende weken honderden vluchten. Zondag waren het er alleen al 82. De annuleringen zijn onderdeel van een periode van zes weken waarin Ryanair dagelijkse veertig tot vijftig vluchten schrapt.

Volgens het bedrijf is dit nodig om „de punctualiteit van de dienstregeling te verbeteren”. Door stakingen van luchtverkeersleidingspersoneel en het slechte weer van de afgelopen weken nam het aantal vluchten dat op tijd vloog af.

Volgens persbureau Bloomberg hebben de annuleringen vooral te maken met richtlijnen van de Ierse luchtvaartautoriteit. Die schrijven voor dat Ryanair nog voor 1 januari achterstallige vakantiedagen van het personeel moet opmaken. Het bedrijf zou veel personeel hebben, inclusief piloten, dat hun vakantiedagen nog moet inplannen. Mede hierdoor zou Ryanair niet meer zijn reguliere vliegschema kunnen volhouden.

De geschrapte vluchten zouden in de komende periode de plannen van 308.000 tot 385.000 reizigers in de war schoppen. Het gaat onder meer om vluchten op Amsterdam, Frankfurt en Barcelona. (NRC)