internet

Meisjes worden veel vaker online gepest dan jongens

Tienermeisjes zijn online aanzienlijk vaker het slachtoffer van pesterijen dan jongens in dezelfde leeftijd. Uit maandag gepubliceerd onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat 12,4 procent van de meisjes tussen de vijftien en achttien jaar vorig jaar digitaal is gepest. Onder jongens was dat bijna 7 procent. Van alle Nederlanders vanaf vijftien jaar kreeg iets meer dan 3 procent te maken met pesterijen op internet. Compleet is het beeld dat het CBS schetst niet: in het onderzoek zijn kinderen tot vijftien jaar niet meegenomen. Het statistiekbureau ondervraagt geen kinderen onder de vijftien. Als jongeren tot achttien jaar werden gepest, ging het meestal om het verspreiden van roddels, kwetsende teksten of foto’s. 4,1 procent had daar last van. (ANP)