Hij won nooit een tv-prijs, maar Trump is de grootste tv-ster bij de Emmy Awards

„De grootste tv-ster van het jaar is Donald Trump”, zei presentator Stephen Colbert zondag bij de Emmy Awards. „Wat je ook voelt voor de president, hij domineerde vele tv-programma’s.” De uitreiking van de Amerikaanse tv-prijzen stond zondag in het teken van de president.

De verrassing van de avond was een kort optreden van Sean Spicer, ex-woordvoerder van Trump. Colbert vroeg aan hem hoeveel kijkers de Emmy’s zouden trekken. Spicer antwoordde: „Dit wordt het grootste publiek ooit voor de Emmy’s. Punt.” Hiermee bespotte Spicer zijn eigen persconferentie na de inauguratie, toen hij volhield dat er nog nooit zoveel mensen aanwezig waren geweest in Washington, terwijl foto’s een halfleeg plein toonden.

Niet alleen door Colberts speech domineerde Trump de Emmy’s. Het meest bekroonde programma, de satirische show Saturday Night Live (9 Emmy’s), had een topseizoen dankzij Trump. Een van die Emmy’s ging naar Alec Baldwin, voor zijn imitatie van de president. Baldwin droeg zijn prijs op aan Trump: „Eindelijk, meneer de president. Deze is voor u.”

Emmy’s pagina C2