Golf

Fransman Wattel winnaar KLM Open, sof voor Luiten

Romain Wattel heeft zondag de KLM Open op zijn naam geschreven. De 26-jarige Franse golfer bleek tijdens de slotdag in Spijk over de sterkste zenuwen te beschikken. Hij speelde na een bogey op de elfde hole alle holes daarna volgens de baannorm (par), waardoor hij in de eindstand de Canadees Austin Connelly één slag voor bleef. Zes spelers, onder wie oud-winnaar Lee Westwood uit Engeland, belandden op de derde plek, op twee slagen van Wattel.

Wattel meldde zich zaterdag boven in het klassement na een ronde van 64 slagen, de beste score van alle deelnemers tijdens de derde omloop. Wattel eindigde na een slotronde van 69 slagen op een totaalscore van 269 (-15) en veroverde zijn eerste titel op de Europese Tour. Hij verdiende daarmee 300.000 euro.

De Fransman nam voor de zevende keer deel aan het Nederlandse toptoernooi en is de opvolger van Joost Luiten. De Nederlandse titelverdediger haalde zaterdagochtend de cut niet. Luiten kwam na twee ronden uit op 143 slagen, één boven par.

Wil Besseling was op de twintigste plaats de hoogst geklasseerde Nederlander. Hij eindigde op een totaal van 276. Daan Huizing (38ste met 279 slagen), Max Albertus (48ste met 280) en Ralph Miller (70ste met 289) deden ook mee aan de twee slotronden. (ANP)