Goal v/h Weekend: ‘Absolutely top drawer, absolutely sublime’

“Oh that’s an extraordinary strike by Antonio Valencia!” De Britse commentatoren kwamen nog net geen superlatieven tekort voor de pijniging van Ronald Koeman’s Everton.

Maar voor we naar die geweldige goal gaan, even aandacht voor de anderen. ZO stond Arjen Robben dit weekend tweemaal op het scorebord. Hij maakte z’n tweede van dit weekend met rechts en dat was voor het eerst sinds tweeënhalf jaar.

Bij Sporting liet ex/Barçaspeler Jérémy Mathieu zien dat hij bij de Catalanen misschien toch nog van waarde had kunnen zijn. En toen deed teamgenoot Bruno Fernandes er nog een schepje bovenop. Overigens was Mario Balotelli ook lekker bezig voor Nice, dat nog steeds zonder de geblesseerde Wesley Sneijder speelde.

3. Kim Källström (DJURGÅRDENS IF v Örebro SK 1-0)

Held uit de game Championship Manager 2001/2002 en later die belofte ingelost bij met name Olympique Lyon. Inmiddels afbouwend in het vaderland, deze Kim Källström. Kreeg dit weekend nog wel concurrentie van Enver Alivodic uit Servië en de Mexicaan Avilés Hurtado.

2. Mahmoud Al-Mardi (ARABI v Qadsia 1-0)

Er mocht wel weer eens een fraaie teamgoal in deze maandagochtendrubriek en nota bene de hoogste divisie uit Koeweit beantwoordde deze lokroep:

1. Antonio Valencia (MAN UNITED v Everton 1-0)

De naam Gaku Shibasaki doet vaag ergens een belletje rinkelen? Dat kan. Shibasaki was degene die in de afgelopen wereldbekerfinale namens Kashima Antlers tweemaal scoorde tegen Real Madrid. De Japanner, inmiddels bij Getafe, dacht tegen Barça de Goal van het Weekend te maken, maar dat was buiten Antonio Valencia gerekend: