BMX

Smulders verovert wereldbeker BMX voor tweede keer op rij

Laura Smulders heeft voor het tweede jaar op rij de wereldbeker BMX veroverd. Haar tweede plaats in de zesde en laatste race in het Argentijnse Santiago del Estero volstond om de eindzege in het klassement veilig te stellen. De 23-jarige Nederlandse, bij de Olympische Spelen van 2012 in Londen winnares van het brons, hield de Colombiaanse Mariana Pajon achter zich in de eindstand. Pajon won wel de laatste race, maar kon Smulders de cup niet meer afhandig maken. Judy Baauw werd vijfde in de finalerace en die klassering behaalde ze ook in de eindstand van de wereldbeker. De Franse Sylvain André won de wereldbeker bij de mannen. Twan van Gendt eindigde als zesde in de finale. Dat leverde hem de vijfde plaats in de eindstand van de wereldbeker op. (ANP)