BalansIn de hoogte

De vijftig beste slackliners van de wereld namen het dit weekend tegen elkaar op in de Zwitserse Alpen, vlakbij Fribourg. Het Highline Extreme- event op het evenwichtskoord vond plaats op de berg Moléson. De piek van die berg ligt op ruim 2.000 meter boven de zeespiegel. Onder de deelnemers was ook de Nederlander Tijmen van Dieren. Normaal gesproken hangt een slackline op enkele meters van de grond, vaak tussen twee bomen. Voor deze wedstrijd zijn er lijnen van zes verschillende lengtes – van 35 tot 495 meter – gespannen tussen skiliften. Over de lijnen wordt gelopen en gebalanceerd. Het doel is zolang mogelijk op een lijn te blijven en de overkant te bereiken. De meeste deelnemers gaan met blote voeten over de lijn voor betere grip. Ze zijn allemaal gezekerd aan de lijn.