Britse politie pakt tweede verdachte aanslag metro op

De politie heeft in de Londense wijk Hounslow een 21-jarige verdachte opgepakt. Het is nog niet duidelijk waarvan hij wordt verdacht.

Foto Facimdp Rrozabalaga/EPA

De Britse politie heeft zaterdagavond een tweede verdacht opgepakt in het onderzoek naar de aanslag in de Londense metro vrijdag. Het gaat om een 21-jarige man, meldt de politie zondag. De man werd opgepakt in de wijk Hounslow in het westen van Londen.

Twitter avatar metpoliceuk Metropolitan Police A second man has been arrested by detectives investigating the terrorist attack at Parsons Green on Friday https://t.co/3fyNA1fh1L

Het is nog niet duidelijk waar de man van wordt verdacht. Hij is overgebracht naar een politiebureau in het zuiden van Londen. In verband met deze aanhouding doet de politie een huiszoeking in een woning in Stanwell, nabij Londen.

Zaterdag pakte de politie een 18-jarige man op in de stad Dover. De politie sprak toen over een “belangrijke aanhouding”.

De minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd verlaagde zondag het dreigingsniveau van ‘kritiek’, het hoogste niveau, naar ‘ernstig’. De verlaging is ingegeven door de vorderingen in het onderzoek naar de explosie van vrijdag, meldt Reuters.

Lees ook: Britse politie pakt verdachte aanslag metro op

‘Speculatie’

Binnenlandminister Rudd noemde de opmerking van de Amerikaanse president Donald Trump dat de verdachten bekend waren bij de politie zondag “pure speculatie”. Ze zei tegen de BBC:”Het is nooit nuttig als er wordt gespeculeerd over een lopend onderzoek, en daarmee doel ik ook op de president van de Verenigde Staten.”

President Trump noemde op Twitter vrijdag de terroristen “zieke en krankzinnige” mensen die bekend waren bij de politie.

Twitter avatar realDonaldTrump Donald J. Trump Another attack in London by a loser terrorist.These are sick and demented people who were in the sights of Scotland Yard. Must be proactive!

Explosie

Vrijdag ontplofte in een metrostel bij het station Parsons Green een handgemaakte bom. Hierbij raakten dertig mensen gewond. Vermoedelijk werkte het ontstekingsmechanisme niet goed waardoor niemand ernstig gewond raakte.

De politie roept iedereen op die over beeldmateriaal beschikt van de explosie op Parsons Green deze over te dragen aan de politie. Zaterdag liet de politie weten al ruim 180 filmpjes en foto’s te hebben ontvangen.