PSV wint van Feyenoord (1-0)

Eerder speelde Ajax gelijk tegen ADO Den Haag. FC Twente domineerde de wedstrijd tegen FC Utrecht en won met 4-0.

Gaston Pereiro scoort de 1-0 doelman.
Gaston Pereiro scoort de 1-0 doelman. Foto ANP

PSV heeft zondag in Eindhoven met 1-0 gewonnen van koploper Feyenoord. De ploeg van trainer Philip Cocu zette direct fel aan en Gastón Pereiro wist in de tweede minuut al het enige doelpunt te scoren.

Een rode kaart (twee keer geel) kort voor de rust voor Steven Berghuis maakte het voor Feyenoord nog lastiger om de achterstand in te halen. De Rotterdamse club creëerde met tien man nog meerdere kansen in de tweede helft, maar het lukte niet om een gelijkmaker te scoren. Het is de eerste nederlaag van Feyenoord dit seizoen.

Vitesse speelde thuis gelijk tegen VVV Venlo. Kort na de rust scoorde Tim Matavz het eerste doelpunt. Tot vlak voor het einde leek Vitesse daarom op een winst af te stevenen, maar Clint Leemans scoorde in de 90ste minuut de gelijkmaker.

Eerder op zondag speelde Ajax op bezoek bij ADO Den Haag gelijk. Ajax kwam in Den Haag op de 28ste minuut met de eerste goal van de wedstrijd voor te staan. Verdediger Joël Veltman kopte een aanzet van Hakim Ziyech in.

Bjørn Johnsen wist na de rust een voorzet van Sheraldo Becker aan te nemen in het strafschopgebied en een gelijkmaker te scoren. Het lukte Ajax niet om meerdere kansen aan het einde van de wedstrijd om te zetten in een goal.

Feyenoord staat na het verlies net als AZ en PSV op twaalf punten. Op basis van het doelsaldo voert de club na vijf wedstrijden de lijst van de Eredivisie nog wel aan. Ajax en Vitesse staan allebei op tien punten.

Lees ook over de uitslagen op zaterdag: Heerenveen, Willem II, PEC en NAC winnen

Eerste winst FC Twente

FC Twente domineerde zondag de wedstrijd thuis tegen FC Utrecht en won met 4-0. Het was de eerste overwinning van de Twentse club dit seizoen.

Tom Boere wist FC Twente in de negende minuut al met een boogbal op een voorsprong te brengen. Binnen twintig minuten kwam de thuisploeg al op 2-0 te staan door een kopbal van Thomas Lam.

Een derde goal van Luciano Slagveer zorgde ervoor dat de Tukkers met een ruime voorsprong de rust ingingen. Een kwartier voor tijd maakte Oussama Assaidi met een schuiver in de linkerhoek er 4-0 van.