Verstappen start als tweede in GP Singapore

De Nederlander van Red Bull moest zaterdag in de kwalificatie alleen Sebastian Vettel voor zich dulden.

Max Verstappen tijdens de kwalificatie in Singapore.
Max Verstappen tijdens de kwalificatie in Singapore. Foto Lynn Bo Bo / EPA

Max Verstappen begint zondag vanaf de tweede startplek aan de Grote Prijs van Singapore. De 19-jarige Nederlander van Red Bull moest zaterdag in de kwalificatie alleen de Duitser Sebastian Vettel van Ferrari voor zich dulden. Het is een evenaring van zijn beste kwalificatie ooit.

Verstappen was op het stratencircuit Marina Bay zelfs dicht bij de eerste pole position uit zijn loopbaan. Hij won zaterdag de derde vrije training en leidde lang in de kwalificatie. Verstappen klokte een tijd van 1.39,814. Vettel noteerde 1.39,491. Daniel Ricciardo start zondag in de race als derde. De Australiër gaf slechts 0,026 toe op zijn teamgenoot Verstappen. Kimi Raikkonen (Ferrari) eindigde in 1,40,069 als vierde.

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas kwamen in hun Mercedes niet verder dan de vijfde en zesde tijd.

Moeilijk circuit om op in te halen

Na veel races met technisch malheur ziet Verstappen in Singapore eindelijk kansen op een tweede zege in de Formule 1, na zijn overwinning van vorig jaar in Barcelona. Verstappen zei na afloop van de kwalificatie:

“Het is jammer dat mijn laatste rondje net niet snel genoeg was. Maar dit is een goede positie om aan de race te beginnen. Het is hier moeilijk inhalen. We gaan zien wat er in de eerste ronde gaat gebeuren.”

Verstappen noteerde twee keer eerder de tweede tijd in een kwalificatie. De eerste keer deed hij dat bij de GP van België vorig jaar. En ook twee weken geleden, bij de GP van Italië, zette hij de tweede kwalificatietijd neer. Maar vanwege gridstraf moest hij toen uiteindelijk starten vanaf plek dertien.