Recordreeks Cleveland Indians beëindigd

De 22 opeenvolgende overwinningen van de ploeg zijn een naoorlogs record.

Foto Ron Schwane/ AFP

De honkballers van Kansas City Royals hebben afgelopen nacht een einde gemaakt aan de overwinningsreeks van de Cleveland Indians. Laatst genoemde partij wist 22 partijen ongeslagen te blijven, maar verloor vrijdag met 3-4.

De ploeg uit Ohio was goed op weg om de recordreeks voort te zetten, maar gaf in eigen huis een voorsprong van 3-1 weg.

Desalniettemin zijn de 22 opeenvolgende overwinningen een naoorlogs record in de Major League Baseball. De laatste keer dat een dergelijke prestatie werd behaald, was in 1916. Toen slaagden de New York Giants erin om 26 wedstrijden achter elkaar te winnen. Aan hun reeks overwinningen kwam een einde toen ze in de 27e partij gelijkspeelden, iets wat nu niet meer mogelijk is in het Amerikaanse honkbal.

Na het verlies kregen de spelers van Cleveland Indians een staande ovatie van het thuispubliek:

Met nog minder dan drie weken te spelen hebben de Cleveland Indians al wel de playoffs bereikt. De Los Angeles Dodgers en Washington Nationals hebben zich daar ook al voor geplaatst.