Formule 1

McLaren verruilt motor Honda voor Renault

De auto van McLaren-coureur Stoffel VandoorneFoto Wong Maye-E/AP
De auto van McLaren-coureur Stoffel VandoorneFoto Wong Maye-E/AP

McLaren heeft bevestigd dat er aan het einde van dit raceseizoen een einde komt aan de samenwerking met motorleverancier Honda. De Britse renstal en het Japanse autobedrijf maakten het nieuws bekend in een gezamenlijke verklaring. Kort daarna meldde McLaren dat het de komende drie jaar met de motoren van Renault gaat rijden. Toro Rosso, het opleidingsteam van Red Bull, gaat op zijn beurt met motoren van Honda rijden. Toro Rosso breekt juist met Renault. Als ‘ruilmateriaal’ is afgesproken dat Carlos Sainz, oud-ploeggenoot van Max Verstappen toen die nog bij Toro Rosso reed, in ieder geval volgend jaar rijdt voor Renault. Hij zal de tegenvallende Brit Jolyon Palmer vervangen en samen met de Duitser Nico Hülkenberg een duo vormen. Het nieuws van Duitse media dat de samenwerking tussen Renault en Red Bull er na 2018 op zit, is nog niet bevestigd. (ANP)