In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Koning Willem-Alexander bekijkt vanuit een helikopter van de marine de schade op het eiland Sint-Maarten. De koning bezocht maandag het door de orkaan Irma getroffen eiland. Hij maakte een rondrit, bezocht een ziekenhuis, een school en enkele getroffen wijken.
Foto Vincent Jannink/ANP
Orkaan Irma trok deze week langs de staat Georgia in de VS. Er vielen drie doden door de orkaan in Georgia.
Foto Chris Keane/Reuters
Na jaren gesteggel mogen Australiërs deze week hun stem uitbrengen over het homohuwelijk, per post. Kunstenaar Scott Marsh maakte deze muurtekening van voormalig Australisch premier Tony Abbott.
Foto Dean Lewins/Reuters
In China is de zesde editie van het Carabao World Wingsuit Championship bezig. Deelnemers moeten in wingsuits doelen zien te raken.
Foto AFP
Een drone maakte deze foto van het centrum van Moskou.
Foto Dmitry Serebryakov/AFP
Twee bergschapen vechten tijdens een schapengevecht in een dorpje in de Chinese provincie Shandong.
Foto Stringer/Reuters
Deze week was het code oranje in delen van Nederland. Sommige mensen zochten de harde wind juist op aan de kust.
Foto Remko de Waal/ANP
Fokker Philippe Le Merdy staat bij zijn prijswinnende Charolais stieren op het veeteeltfestival SPACE (Salon international des productions animales) in Saint-Jacques-de-la-Lande bij Rennes.
Foto Jean-François Monier/AFP
Een jonge Rohingya schuilt in een tijdelijke schuilplaats in Bangladesh. Inmiddels zijn minstens 370.000 Rohingya moslims naar het buurland Bangladesh gevlucht voor het opgelaaide geweld in Birma. De Veiligheidsraad van de VN heeft woensdag de situatie voor Rohingya in Birma veroordeeld.
Foto Danish Siddiqui/Reuters
Fransen gingen de straat op om te demonstreren tegen de voorgenomen arbeidshervormingen van president Macron. Op 180 plaatsen werd gedemonstreerd. Deze man deed dat naakt met een gitaar.
Foto Christophe Archambault/AFP
De Spaanse regio Catalonië wilt 1 oktober een referendum houden over onafhankelijkheid van Spanje. De Spaanse regering zet ondertussen alle wettelijke middelen in om dat tegen te houden. Politici die zich bezig houden met de voorbereiding van het referendum, worden met vervolging bedreigd. Op dit spandoek staat: ‘onafhankelijkheid nu!’
Foto AFP
Paus Franciscus raakte deze week lichtgewond aan zijn wenkbrauw na een remactie van de pausmobiel in de Colombiaanse stad Cartagena. Hij bloedde licht en had wat bloedvlekken op zijn kleding.
Foto Alberto Pizzoli/Reuters
Het is de afgelopen dagen warm in de Israël, met temperaturen tussen de 25 en 30 graden. Deze man zoekt verkoeling in een kanaal in de Beit She'an vallei
Foto Abir Sultan/EPA
Tijdens de New York Fashion Week exposeert de Chinese kunstenaar Liu Bolin met zijn werk ‘Gun rack’. Liu Bolin staat bekend als de onzichtbare man, hij figureert amper zichtbaar in zijn eigen installaties.
Foto Amr Alfiky/Reuters
Chinese vissers drogen hun vangst in de zon.
Foto AFP
Orkaan Irma bereikte afgelopen weekend Cuba. Hier slaat een golf in langs de kust.
Foto Yamil Lage/AFP
In een vluchtelingenkamp voor Rohingya in Bangladesh wordt een man die beschuldigd wordt van diefstal vastgebonden aan een boom.
Foto Danish Siddiqui/Reuters
In Haïti wordt gedemonstreerd tegen het besluit van de regering om onder andere paspoorten en rijbewijzen duurder te maken. Deze meisjes in schooluniform banen zich een weg over straat tijdens een demonstratie in Port-au-Prince, hoofdstad van Haïti.
Foto Jean Marc Herve Abelard/EPA
Om te testen wat het effect op voetgangers is als ze een auto zien rijden zonder bestuurder lieten onderzoekers van de Virginia Tech Transportation Institute deze week een man verkleed als stoel rondrijden.
Foto Ford Motor Company/Reuters
De Franse kunstenaar Saype maakte dit gigantische landschapskunstwerk van een meisje dat een boek leest. Hij gebruikte 600 liter biologische afbreekbare verf om het werk van 6000 vierkante meter te maken.
Foto Valentin Flauraud/AP