Terreur

Verschillende gewonden na explosie in Londense metro

foto twitter

Bij een explosie in de Londense metro zijn deze vrijdagochtend verschillende gewonden gevallen. De toedracht was bij het sluiten van deze krant niet duidelijk. De Londense politie meldde dat zij uitging van „een terroristisch incident” op station Parsons Green. Reuters meldde dat er meerdere ambulances waren uitgerukt, evenals brandweerauto’s. Ook was de anti-terreureenheid aanwezig. Burgemeester Sadiq Khan veroordeelde in een verklaring „de vreselijke individuen die proberen terreur te gebruiken om ons te kwetsen en onze manier van leven te vernietigen.” Ooggetuigen maakten melding van een verschroeiende steekvlam in een metrostel. Andere vertelden dat zij gezien hadden hoe tientallen passagiers in paniek over de spoorrails renden. Premier May twitterde dat haar gedachten uitgingen naar de gewonden. Het Verenigd Koninkrijk was dit jaar vier keer eerder doelwit van terreuraanslagen. In drie gevallen was sprake van betrokkenheid van IS. (NRC)