RohingyaGekapseisd op weg naar Bangladesh

Foto Mohammad Ponir Hossain/Reuters

Uit Birma gevluchte Rohingya trachten een bewusteloze vrouw bij te brengen. De vrouw is in Bangladesh aan land gebracht, nadat de boot waarmee ze reisde vlak voor de kust was omgeslagen. De afgelopen drie weken zijn 400.000 leden van deze moslimminderheid uit Birma naar Bangladesh gevlucht, aldus VN-schattingen. Amnesty International zei donderdag bewijzen te hebben dat Birmese veiligheidstroepen tachtig dorpen van Rohingya in brand hebben gestoken. Nieuwe videobeelden, satellietfoto’s en getuigenverklaringen zouden ‘onomstotelijk’ aantonen dat het leger een ‘systematische’ en ‘georganiseerde’ campagne heeft gevoerd tegen Rohingya, aldus de mensenrechtenorganisatie. Het geweld voltrok zich in de Noord-Birmese staat Rakhine na 25 augustus, toen radicale Rohingya een aanval uitvoerden op een Birmese grenspost.