Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto Spencer Platt/Getty Images/AFP
 1. Zo ziet een drugsepidemie eruit


  Economieredacteur Mark Beunderman tipt deze indrukwekkende productie van The Cincinnati Enquirer: het medium stuurde 60 verslaggevers, fotografen en videomakers naar hun gemeenschap om gedurende een week de desastreuze gevolgen van een heroïne-epidemie vast te leggen. Met dit als resultaat.

 2. Jarenlang gegijzeld in Mali

  Elske Schouten, chef van de buitenlandredactie, las op de website Blankpost een interessant en uitgebreid interview met de Zweed Johan Gustafsson, die jarenlang werd gegijzeld in Mali. Samen met de Nederlander Sjaak Rijke.

 3. De shopping mall verdwijnt


  De shopping mall in de Verenigde Staten verdwijnt en daarmee het decor van de jeugd van veel Amerikanen. Tag Christof fotografeerde de vervallen winkelcentra, Matthew Newman schreef er een boek over. Tip van beeldredacteur Arjan de Jongh.

  Lees en kijk hier: Ghost Malls
 4. Wat hebben rechts-nationalisten met Assad?

  Een fenomeen dat VS-correspondent Guus Valk al langere tijd opvalt: het gedweep uit rechts-nationalistische hoek met Assad. Het komt in veel landen voor, zowel in Europa als de VS. Dit artikel is volgens Valk een interessante poging dat fenomeen te verklaren.

 5. Zij waren de eersten


  Voor hun videoproject Firsts: Women Who Are Changing the World interviewden redacteuren van Time Magazine 46 vrouwen over hun weg naar succes. Het resultaat is prachtig. Tip van onlineredacteur Sophie van Oostvoorn.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.