Vitesse strijdend ten onder tegen Lazio (2-3)

Hoewel Vitesse in de eerste groepswedstrijd twee keer op voorsprong kwam, ging Lazio er uiteindelijk met de punten vandoor.

Vitesse-speler Thomas Bruns (R) in duel met Felipe Caicedo van Lazio.
Vitesse-speler Thomas Bruns (R) in duel met Felipe Caicedo van Lazio. Foto Joep Leenen / ANP

In de eerste groepswedstrijd van de Europa League is Vitesse er niet in geslaagd om te winnen van Lazio Roma. De Arnhemmers verloren in eigen huis met 2-3, na tweemaal op voorsprong te zijn gekomen.

Vitesse toonde zich niet onder de indruk en zette na een rustig eerste kwartier Lazio Roma brutaal onder druk, wat leidde tot kansen. De werklust werd twaalf minuten voor rust beloond door Tim Matavz, die vanuit een van de vele sterke voorzetten van de Kosovaar Milot Rashica binnenschoot. 1-0 was tevens de ruststand, tot tevredenheid van de goed gevulde Gelredome.

Druk van Lazio

Na rust waren het de Romeinen die druk zetten, met al meteen een kans voor de Spaanse middenvelder Luis Alberto. Lazio bleef aandringen en maakte via Marco Parolo gelijk. Toch weet Vitesse nog terug te komen: in de 57ste minuut schiet Bryan Linssen de Arnhemmers weer op voorsprong - opnieuw vanuit een loepzuivere voorzet van Rashica.

Het spel werd in de tweede helft grimmiger. Bij Lazio krijgen Luiz Felipe, Stefan de Vrij en Senad Lulić geel. Vitesse-spits Tim Matavz ontsnapt aan rood, doordat de scheidsrechter een slaande beweging naar Bastos niet opmerkt.

Ondanks aanhoudende druk en kansen voor Vitesse is het Lazio dat er in de slotfase uiteindelijk met de winst vandoor gaat. Door goals van Immobile en Murgia gaat de eerste groepswedstrijd voor Vitesse jammerlijk verloren.

Tegenstanders Vitesse

In de poule van Vitesse heeft Zulte Waregem in eigen huis een pak slaag gekregen: er werd met 1-5 verloren van OGC Nice. Bij rust stond het al 0-3 voor de Fransen, door twee goals van Alassane Pléa en eentje van Dante. Na rust maakten Saint-Maximin en Balotelli de avond nog erger voor het Belgische publiek. Namens Zulte Waregem deed via Aaron Leya Iseka nog iets terug.

De volgende poulewedstrijd speelt Vitesse op 28 september tegen OGC Nice.