Staatsdeelneming

Staat verkoopt laatste aandelen in verzekeraar ASR

De Nederlandse overheid doet de laatste pluk aandelen die ze bezit in verzekeraar ASR in de verkoop. Dat heeft NLFI, de stichting die de deelneming namens de staat beheert, woensdag bekendgemaakt. Het gaat om een belang van 20,5 procent, ruim 30 miljoen aandelen. Eentiende daarvan koopt ASR zelf in, de rest gaat naar beleggers. In 2008, na de uitbraak van de kredietcrisis, kwam ASR voor 3,65 miljard euro in handen van de staat. Sinds vorig jaar bouwt NLFI zijn belang af en heeft ASR een beursnotering. De verkoop heeft de staat tot nog toe 2,8 miljard opgeleverd. Tegen de huidige koers brengt de laatste pluk nog eens ruim 1 miljard euro op. De aankondiging van NLFI kwam op de dag dat ASR de overname bekendmaakte van de Nederlandse dochter van Generali, een Italiaanse verzekeraar. (NRC)