Doden door brand in school Kuala Lumpur

De brand brak in de vroege ochtend uit in de slaapruimtes, op de bovenste verdieping van het gebouw.

Foto AP

Bij een brand in een school nabij de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur zijn ten minste 24 mensen omgekomen. Veertien leerlingen en vier leraren werden gered uit het gebouw. Zeven van hen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. AP meldt dat 22 scholieren, jongens in de leeftijd van 13 tot 18 jaar, en twee leraren dood zijn aangetroffen in het gebouw door de brandweer.

De brand begon aan het begin van de ochtend (plaatselijke tijd) op de bovenste verdieping, in de buurt van de slaapzaal van de jongens. De brandweer denkt dat de brand is veroorzaakt door kortsluiting.

Metalen spijlen

In het drie verdiepingen hoge gebouw was er geen andere mogelijkheid om te vluchten. Er zitten metalen spijlen aan de buitenkant van de ramen en het was de enige deur naar het slaapvertrek, waardoor de groep opgesloten zat. “We denken dat de meesten zijn omgekomen door verstikking”, aldus de politiechef van Kuala Lumpur.

De getroffen school is een zogeheten tahfiz-school, een islamitische kostschool. Alleen jongens krijgen er les en ze bestuderen er de Koran. Tahfiz-scholen vallen niet onder het ministerie van Onderwijs, maar staan onder toezicht van religieuze instanties.