Brabantse tiener verdachte in ‘mogelijk omvangrijke’ zedenzaak

Het OM verdenkt de negentienjarige Bavelaar onder meer van het verkrachten van een twaalfjarig meisje.

Foto ANP / Roos Koole

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een negentienjarige man uit het Brabantse Bavel van verkrachting van en ontucht met twee minderjarige meisjes. Ook trof de politie bij een huiszoeking in juni tientallen foto’s op zijn computer aan die “aangemerkt kunnen worden als kinderporno”, zegt een woordvoerder. De zegsvrouw spreekt van een “mogelijk omvangrijke” zedenzaak.

De man zit sinds drieënhalve maand vast en komt tot zeker de eerstvolgende inhoudelijke zitting in november niet vrij. Via chats zou de Bavelaar tientallen naaktfoto’s en filmpjes van jonge meisjes hebben verkregen.

Deze beelden gebruikte hij volgens het OM om in ieder geval twee meisjes mee te chanteren - hij dreigde ze openbaar te maken. In een geval leidde dat tot een verkrachting van een twaalfjarig meisje, in een ander geval tot ontucht met een dertienjarige, is de verdenking van het OM.

Achtjarig meisje

De politie onderzoekt momenteel 900 foto’s en 170 filmpjes, waarop en waarin 40 tot 45 verschillende meisjes voorkomen. De autoriteiten proberen er achter te komen wie de meisjes zijn. Ook zijn driehonderd chatgesprekken die de man voerde onderwerp van onderzoek, waartussen ook conversaties zitten met een acht- en een tienjarig meisje.

BN De Stem schrijft dat het meisje van twaalf meermaals verkracht werd in de periode van september 2016 tot februari van dit jaar. De ontucht met de dertienjarige zou begin dit jaar zijn gebeurd tijdens een eerste, en eenmalige, ontmoeting.

De details over de zaak kwamen naar buiten tijdens de tussentijdse zitting dinsdag.