Voedselinspecteurs

‘Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit krijgt 25 miljoen euro extra van kabinet’

Foto AFP

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) krijgt in 2018 25 miljoen euro extra, bovenop het huidige budget van 300 miljoen euro. Dat zal het kabinet op Prinsjesdag bekendmaken, melden bronnen aan RTL Nieuws. Waarschijnlijk wordt het geld benut om meer voedselinspecteurs aan te nemen en verouderde computerapparatuur te vervangen. Het handelen van de NVWA bij voedselschandalen en misstanden werd afgelopen jaren herhaaldelijk bekritiseerd. Paardenvlees werd verkocht als runderbiefstuk en poepbacteriën kwamen via slachthuizen in vlees terecht. Deze zomer kwam de gifstof fipronil, die illegaal gebruikt werd om kippenstallen bij bestrijding van bloedluis te reinigen, in eieren terecht. (NRC)