Verenigde staten

Prijsverlagingen in Amazons supermarkt Whole Foods zorgen voor fors meer klandizie

Shoppers come and go from Whole Foods Market grocery store, Monday, Aug. 28, 2017 in Chandler, Ariz. Amazon is moving swiftly to make big changes at Whole Foods, saying it plans to cut prices on avocados, bananas, eggs, salmon, beef and more. Amazon has completed its $13.7 billion takeover of organic grocer Whole Foods, and the e-commerce giant is wasting no time putting its stamp on the company. (AP Photo/Matt York)
Shoppers come and go from Whole Foods Market grocery store, Monday, Aug. 28, 2017 in Chandler, Ariz. Amazon is moving swiftly to make big changes at Whole Foods, saying it plans to cut prices on avocados, bananas, eggs, salmon, beef and more. Amazon has completed its $13.7 billion takeover of organic grocer Whole Foods, and the e-commerce giant is wasting no time putting its stamp on the company. (AP Photo/Matt York) Matt York

De kelderingen vorige maand op de beurs de aandelen van grote supermarktconcerns als Kroger en Ahold Delhaize – ook in de VS een speler van formaat – bleken profetisch. Amazon kondigde toen aan de prijzen van een aantal producten in zijn pas overgenomen supermarktketen Whole Foods te gaan verlagen, soms met ruim veertig procent. Nu blijkt uit onderzoek van Foursquare dat die prijsverlagingen hebben gezorgd voor gemiddeld 25 procent meer klanten in de Whole Foods-winkels. De gegevens zijn verzameld in de eerste dagen na afronding van de overname. Het is nog niet duidelijk in hoeverre de klantentoename bij Whole Foods blijvend is. (Bloomberg)