ontslagvergoeding

Vertrokken topman van Alliander krijgt een half miljoen euro mee

De vertrokken topman van energienetwerkbedrijf Alliander heeft ruim een half miljoen euro meegekregen. Peter Molengraaf maakte onlangs na een sabbatical bekend niet meer terug te keren bij Alliander. De ontslagvergoeding is opmerkelijk, omdat het eerder de indruk was gewekt dat Molengraaf uit eigen beweging was opgestapt. Een woordvoerder van Alliander zegt dat het vertrek „in goed overleg, maar op initiatief van de raad van commissarissen van Alliander” tot stand is gekomen. Eerder ontstond al ophef over de beloningen bij Alliander voor onder meer Molengraaf, die ver boven het inkomen van een minister liggen. Bestuurders van staatsbedrijven mogen niet meer dan een ministersalaris verdienen, maar Alliander is formeel geen staatsbedrijf. (ANP)