Legertrucks

Vrachtwagenfabrikant Scania krijgt grote order van defensie

Vrachtwagenfabrikant Scania heeft zijn grootste defensiecontract ooit afgesloten. De Nederlandse tak van het bedrijf zal 2037 nieuwe trucks leveren aan verschillende onderdelen van de Nederlandse krijgsmacht. Scania tekende ook voor het onderhoud voor de komende tien jaar. Financiële details werden niet bekendgemaakt. Alle vrachtwagens worden geproduceerd in Zwolle. Volgens Scania betekent de opdracht een „flinke impuls” voor de werkgelegenheid. De voertuigen worden vanaf volgend jaar gefaseerd tot in 2022 worden geleverd. Er worden ook onder meer aparte gepantserde wisselcabines meegeleverd om de chauffeurs te beschermen in risicovolle gebieden. Scania leverde in 2005 al eens 555 vrachtwagens aan defensie. Die zijn nog in gebruik en worden mede door Scania onderhouden. (ANP)