Duurzaamheid

Nederlandse bedrijven scoren goed op Dow Jones Sustainability Index

Nederland stijgt weer op de belangrijkste graadmeter voor duurzaamheid, de Dow Jones Sustainability World Index. Vorig jaar haalden vijftien Nederlandse bedrijven deze ranglijst, dit jaar zijn het er zestien. KPN is dit jaar volgens de samenstellers van de lijst het meest duurzame telecombedrijf ter wereld. KPN is sinds 2015 klimaatneutraal en helpt klanten de CO2-uitstoot te reduceren. Naast KPN zijn de Nederlandse bedrijven in de Dow Jones Sustainability World Index onder andere de banken ABN Amro en ING. Ook Philips, Randstad Ahold Delhaize, Unilever, Aegon, en AkzoNobel staan op de lijst. Met zestien duurzame bedrijven in de index scoort Nederland volgens werkgeversorganisatie VNO-NCW internationaal bovengemiddeld. (ANP)