Burgervader Moeskroen vermoord

België

De Waalse burgemeester Alfred Gadenne van de gemeente Moeskroen is maandagavond vermoord op een kerkhof bij zijn woning. De openbaar aanklager heeft bevestigd aan de Vlaamse krant De Standaard dat hij met een mes om het leven is gebracht en dat een verdachte is opgepakt.

De verdachte heeft bekend dat hij betrokken was bij de daad. Ook bevestigde de openbaar aanklager dat burgemeester Gadenne bij de aanval in de keel is gestoken.

De burgemeester van Moeskroen sloot elke avond de toegangspoort tot de begraafplaats tegenover zijn huis die hij zelf beheerde. Na een anoniem telefoontje naar de plaatselijke brandweer iemand was gedood op de begraafplaats vond de politie van Moeskroen het lijk.

Gadenne was lid van de christendemocratische partij CDH en sinds 2006 burgemeester van Moeskroen. Hij is 71 jaar oud geworden.