België

Burgemeester van Moeskroen dood aangetroffen op kerkhof

Burgemeester Alfred Gadenne van de Waalse gemeente Moeskroen is dood aangetroffen op een kerkhof tegenover zijn woning. Dat melden Belgische media. Sommige media zeggen dat hij met een mes om het leven is gebracht en dat er een verdachte is aangehouden. Het is de gewoonte dat de burgemeester van Moeskroen iedere avond de toegangspoort tot de begraafplaats sluit. Gadenne zou hierbij op maandagavond tussen 20.00 en 20.30 uur zijn neergestoken. Van officiële zijde is nog niets bevestigd. Nog niet duidelijk is of er meer verdachten zijn. De politie had het gebied rondom het kerkhof afgezet. Gadenne was lid van de Franstalige christen-democratische partij CDH en was sinds 2006 burgemeester. CDH-voorzitter Benoît Lutgen heeft zijn medeleven betuigd. Gadenne is 71 jaar oud geworden. (NRC)