autosector

Volkswagen steekt miljarden in ontwikkeling elektrische auto’s

Volkswagen investeert de komende jaren ruim 20 miljard euro in de ontwikkeling van elektrische auto’s. Het moederbedrijf, waaronder ook onder meer Škoda, Audi en Seat vallen, wil in dat jaar van ieder van zijn driehonderd modellen een elektrische variant beschikbaar hebben. Volkswagen-topmanMüller zegt in de komende acht jaar meer dan tachtig nieuwe modellen te willen lanceren met elektrische aandrijving; vijftig volledig elektrische auto’s en dertig plug-in hybrides. Voor de accu’s zegt Müller niet afhankelijk te willen zijn van externe producenten. Het bedrijf steekt daar nog eens 50 miljard euro in en zoekt naar partners om genoeg accu’s te kunnen produceren. VW hoopt in 2025 tot drie miljoen elektrische auto’s per jaar te verkopen. (NRC)