9/11 Tribute in light in NY

Foto AFP

Vanuit Brooklyn was maandag te zien hoe de Tribute in Light over de skyline van Manhattan scheen. In New York en in de rest van de Verenigde Staten is stilgestaan bij de bijna 3.000 slachtoffers van de terreuraanslagen van 11 september 2001.

President Donald Trump nam in het Witte Huis een minuut stilte in acht. Daarna ging hij naar een herdenkingsbijeenkomst in het Pentagon. „De terroristen die ons aanvielen, dachten angst te zaaien en onze spirit te kunnen verzwakken”, zei hij. „Maar Amerika kan niet worden geïntimideerd. Degenen die het toch proberen, staan snel op onze lijst verslagen vijanden, die het gewaagd hebben onze moed te testen.” Trump zei in het Pentagon dat 9/11 erger was dan de aanval van de Japanners op Pearl Harbor tijdens WO II, omdat in 2001 onschuldige burgers werden aangevallenen. Op 11 september 2001 vlogen terroristen het World Trade Center in New York binnen.