Schutter doodt zeven mensen in Texas

Ook de schutter kwam om het leven en er vielen twee gewonden.

Een agent voor het huis in Texas waar de schietpartij plaatsvond.
Een agent voor het huis in Texas waar de schietpartij plaatsvond. Foto LM Otero/AP Photo

Bij een schietincident in een huis in Texas in de Verenigde Staten zijn zondagavond acht mensen om het leven gekomen. De politie reageerde op een melding in een voorstad van Dallas, meldt persbureau Reuters.

Toen agenten het huis naderden, werden er schoten gelost. Eenmaal in het huis schoot de politie de verdachte dood. Naast de zeven doden trof de politie ook twee gewonden aan. In wat voor toestand zij verkeren, is onduidelijk. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekendgemaakt.

Over de toedracht van het incident is ook nog weinig bekend. Lokale media melden dat de buren eerder die avond een groep hadden zien barbecueën in de voortuin van de woning. De slachtoffers zouden die avond ook samen een footballwedstrijd hebben gekeken.

Meerdere incidenten

Het is niet het eerste schietincident dit jaar waarbij doden vielen. De website Mass Shootings meldt dat er in 2017 in Texas tot nu toe negen dodelijke schietpartijen plaatsvonden. In 2016 was de conservatieve staat nog volop in het nieuws omdat het dragen van wapens op universiteiten daar is toegestaan.