Opinie

Zeilen

Overwinning in slotrace op Balatonmeer levert Heiner brons op bij WK in Finnklasse

Nicholas Heiner heeft zondag in Hongarije bij het WK in de olympische Finnklasse brons behaald. De Nederlandse zeiler haalde het podium dankzij een zege in de medalrace op het Balatonmeer. De Zweed Max Salminen ging als koploper de slotrace in, waarin hij als achtste finishte: net genoeg voor de wereldtitel. Salminen had één punt voorsprong op de Fransman Jonathan Lobert; Heiner kwam net tekort voor het zilver. De omstandigheden op het Balatonmeer waren de afgelopen dagen ongunstig. Door gebrek aan wind werden veel races afgelast. In 2014 werd Heiner nog wereldkampioen in de Laser. Maar de 28-jarige zeiler uit Enkhuizen slaagde er niet in zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Rio en stapte over naar de Finn. In die boot wil hij naar de Spelen van 2020 in Tokio. Heiner was verguld met het brons op het WK. „Ik had aan het begin van de week het gevoel dat ik hier iets moois kon neerzetten, maar liet hier en daar punten liggen. Er had meer in gezeten. Om dan weg te komen met brons op mijn eerste WK Finn is mooi. Ik weet precies wat ik nog moet verbeteren. Ik zit op de goede weg.” (ANP)