Opinie

Wielrennen

Boom houdt hoofd koel in slotetappeen wint Ronde van Groot-Brittannië

Foto VINCENT JANNINK/ANP

Lars Boom heeft zondag de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen. De Nederlandse renner van LottoNL-Jumbo was als klassementsleider aan de achtste en laatste etappe begonnen, van Worcester naar Cardiff over 180 kilometer. In de stromende regen streden Boom, Edvald Boasson Hagen en Stefan Küng om de bonificatieseconden en probeerde de Noor met een ultieme aanval alsnog de eindzege te pakken. Dat lukte niet, maar de ritzege was wel voor Boasson Hagen, die na een korte solo het sprintende peloton voor bleef. De Noor, die wordt gezien als een van de kanshebbers voor de WK-wegrace in zijn thuisland volgende week, werd tweede in het klassement, op acht seconden van Boom. De derde plaats was voor de Zwitser Küng. (ANP)