Voordeur Baudet opnieuw besmeurd

Wie er dit keer achter de actie zit, is nog onduidelijk.

De voordeur van FvD-politicus Thierry Baudet na de bekladding van vorige week donderdag.
De voordeur van FvD-politicus Thierry Baudet na de bekladding van vorige week donderdag. Foto Joost Pijpker/NRC

De voordeur van het Amsterdamse huis van Forum voor Democratie-voorzitter Thierry Baudet is zondagochtend opnieuw besmeurd, meldt De Telegraaf.

De politie is ter plaatse geweest. De Telegraaf meldt dat het gaat om “een stinkende substantie”. De politie heeft monsters van de substantie afgenomen. Om wat voor goedje het gaat, wil de politie niet bekendmaken. De politie neemt de nieuwe vervuiling op in het onderzoek dat naar aanleiding van de bekladding van Baudets voordeur vorige week donderdag werd gestart.

Lees ook: Scherpe kritiek op Baudet blijft noodzaak, een column van Joshua Livestro

Een woordvoerder van Forum voor Democratie wil geen commentaar geven op de zaak. ANP meldt dat FvD zegt erop te rekenen dat de politie opnieuw voortvarend met de zaak aan de slag gaat. De Amsterdamse tak van de VVD wil dat de woning extra beveiligd wordt. Of er veiligheidsmaatregelen getroffen zullen worden in de vorm van beveiliging of camerabewaking, wil de politie niet zeggen.

Lux et Libertas Lees ook ons commentaar: Intimidatie van politici tast democratie aan en moet worden aangepakt

Afgelopen donderdag werd de voordeur van Baudet ook al beklad door een anarchistische actiegroep. De groep, die zich het Radicaal Anarchistisch Feministisch Front noemt, zegt met de actie te protesteren tegen het politieke gedachtengoed van Baudet. Het was de eerste keer dat een actiegroep onder deze naam opdook.