Nederlands voetbal hofleverancier van Goal van het Weekend

Een uitermate goed gevulde Goal van het Weekend deze maandagochtend, met fraaie bijdragen van Nederlandse spelers.

Klaas-Jan Huntelaar bleek maar weer eens een absolute aanwinst voor Ajax en in Engeland was vroeger international Daryl Janmaat eveneens op dreef. Een stukje verder weg wisten Ryan Babel en Quincy Promes - beiden komende week in actie in de Champions League - het net te vinden.

Nabby Keita: deze zomer door Liverpool gekocht maar pas volgende zomer daadwerkelijk vertrekkend bij Red Bull Leipzig. Vermoedelijk kunnen The Reds - dit weekend met 5-0 onderuit bij Man City - niet wachten tot het zo ver is. Ook niet mis: Ivan Perišić (Inter) tegen promovendus SPAL en Adrian Lopez (Deportivo) tegen Sociedad.

Wat goed is, komt snel. Of van ver; in dit geval Wit-Rusland. Wat een fantastische goal dit weekend in Borisov. Stanislav Dargun (BATE Borisov) keerde deze zomer na een paar ongelukkige jaren in Rusland terug naar zijn vaderland en dat is daar sinds dit weekend algemeen bekend. Of de pegel van Mauro Arambarri (Getafe) dan: een van de vele traktaties die de voetballiefhebber dit weekend geserveerd kreeg.

3. Bryan Linssen (Excelsior v VITESSE 0-3)

Wat is dit toch een meer dan prima speler voor de eredivisie. Bryan Linssen, een van die slimme aankopen in Arnhem deze zomer, poft zijn tweede van het seizoen er even in:

2. Kevin van der Zwet (VVSB v FC LISSE 0-1)

De Tweede Divisie krijgt niet zoveel aandacht sinds de herintroductie vorig seizoen. Jong AZ won de titel en speelt derhalve nu in Jupiler League. De zogenoemde bollenstreekderby tussen VVSB en Lisse leverde dit seizoen echter een goal op die toch echt wat tijd van de liefhebber mag opeisen:

1. André Almeida (BENFICA v Portimonense 2-1)

Is ‘ie bewust of was het eigenlijk een voorzet? Soms kan die vraag nog wel eens de schoonheid van een doelpunt maken of breken. Not this time, though. Pech voor Van der Zwet dat deze Almeida zich meldde.