Opinie

Golf

Degelijke slotronde in Zwitserland geeft Luiten hoop voor KLM Open

Joost Luiten heeft de European Masters in Zwitserland met een degelijke vierde ronde afgesloten. De Nederlandse golfer noteerde op de golfbaan van Crans-sur-Sierre een ronde van 67 slagen, drie onder par. Daardoor steeg hij in het eindklassement naar de gedeelde dertigste plaats, met een totaal van 275 slagen (-5). De Engelsman Matthew Fitzpatrick won het toernooi van de Europese Tour en de bijbehorende hoofdprijs van 450.000 euro. Hij troefde de Australiër Scott Hend af in een play-off. Luiten bereidde zich in Zwitserland voor op het KLM Open, dat donderdag begint in Spijk en waar hij zijn titel verdedigt. Luiten won dit jaar nog geen toernooi. De zevende plaats in het Lyoness Open is tot nu toe zijn beste resultaat in 2017. Op de wereldranglijst is Luiten gezakt naar de 91ste plaats. (ANP)