Opinie

Fraude

Iers IOC-bestuurslid Hickey neemt ontslag na ‘kaartenaffaire’ in Rio

Patrick Hickey heeft zijn functie als lid van het hoogste bestuur in het Internationaal Olympisch Comité per direct neergelegd. De 72-jarige Ier heeft dat deze week laten weten aan het IOC, dat in Lima bijeen is. Hickey kwam tijdens de Olympische Spelen vorig jaar in Rio in opspraak. Hij werd opgepakt in Brazilië omdat hij werd verdacht van het illegaal handelen in tickets voor sportwedstrijden tijdens de Spelen en zat een tijdje in de gevangenis. Hickey kwam uiteindelijk op borgtocht vrij; hij hield vol onschuldig te zijn. De Ier, voormalig voorzitter van het Iers olympisch comité, heeft nu besloten zijn werk niet meer op te pikken. In zijn ontslagbrief benadrukte Hickey opnieuw zijn onschuld, maar zei dat hij het IOC niet langer wil opzadelen met de affaire. Hij moet in november voor de rechter verschijnen. (ANP)