Crystal Palace ontslaat De Boer na 77 dagen

Frank de Boer kwam zwaar onder druk te staan na weer een nederlaag van Crystal Palace. Hij kreeg niet meer de kans het tij te keren.

Foto Peter Powell/EPA

Frank de Boer is ontslagen als trainer van Crystal Palace. Dat meldt de club maandag. Met zijn ontslag komt na 77 dagen al een eind aan het dienstverband tussen de trainer en de Britse voetbalploeg.

Crystal Palace maakte een rampzalige seizoensstart door onder De Boer. De eerste vier competitiewedstrijden werden verloren en daarin wist de Londense club niet te scoren. Ook het debuut in de Premier League als coach van Crystal Palace verliep slecht voor De Boer, waardoor hij direct onder druk kwam te staan. De club uit Londen verloor voor eigen publiek met 3-0 van het zeer bescheiden Huddersfield Town.

Lees ook: Nul punten, nul goals. Maar Frank de Boer hield moed

De 47-jarige De Boer volgde deze zomer Sam Allardyce op, die aan het eind van het afgelopen seizoen uit eigen beweging opstapte als coach van Crystal Palace. De club eindigde als veertiende in de Premier League.

Britse media weten al te melden dat Roy Hodgson de opvolger van De Boer wordt.

Al vroeg ontslagen bij Inter

Het is de tweede keer in korte tijd dat De Boer zijn baan kwijtraakt. Bij het Italiaanse Internazionale was hij 85 dagen in dienst voordat hij werd ontslagen.

De Boer zat het afgelopen halve seizoen zonder werkgever, nadat hij tijdens zijn eerste buitenlandse avontuur, bij de Italiaanse club Internazionale, al voor de winterstop werd ontslagen.

De Boer verruilde Amsterdam voor Milaan na het desastreus verlopen seizoen 2015/2016, waarin op de laatste speeldag het kampioenschap werd weggegeven aan PSV. Ajax speelde toen met 1-1 gelijk tegen degradatiekandidaat De Graafschap.

In totaal werd De Boer tussen 2010 en 2016 viermaal kampioen van de eredivisie als coach van Ajax, en won hij in 2013 de Johan Cruijffschaal.