Doden bij aanval op grensdorp Somalië

Terreurgroep Al-Shabaab zou de grensplaats hebben ingenomen, hoewel er nog steeds gevochten zou worden.

Nabrandend puin na een explosie in de Somalische hoofdstad Mogadishu (beeld ter illustratie).
Nabrandend puin na een explosie in de Somalische hoofdstad Mogadishu (beeld ter illustratie). Foto Feisal Omar / Reuters

Bij een aanval op een Somalische grensplaats zouden maandag zeker 24 Somalische militairen zijn gedood door militanten van Al-Shabaab. Volgens persbureau Reuters is de terreurbeweging erin geslaagd om de grensplaats over te nemen.

De aanval vond plaats op de stad Bula Hawo, bij de grens met Kenia. Leden van de islamitische terreurgroep lieten een autobom afgaan en bestormden daarop een kazerne. Volgens Al-Shabaab zouden er 24 militairen gesneuveld zijn, hoewel dit nog niet via onafhankelijke bronnen kon worden bevestigd.

Volgens buurtbewoners werd er maandagochtend (lokale tijd) nog steeds gevochten.

Het radicaal-islamitische Al-Shabaab strijdt tegen de Somalische regering om de macht in delen van het land. Het wil een islamitische staat stichten en heeft zich formeel aangesloten bij terreurgroep IS.