Wielrennen

Koster wint slotrit en behaalt eindzege in Ronde van België

Anouska Koster heeft de Ronde van België op haar naam geschreven. De 24-jarige wielrenster uit de WM3-ploeg van Marianne Vos won vrijdag de derde en afsluitende etappe in de Belgische wielerronde en behaalde daarmee ook de eindzege. In het algemeen klassement bleef Koster de Amerikaanse Ruth Winder en teamgenoot Vos voor. Koster, de Nederlands kampioene van 2016, was vrijdag na 114 kilometer koers (met onder meer twee beklimmingen van de Muur van Geraardsbergen) haar medevluchters Winder en de Belgische Lotte Kopecky te snel af. Het peloton, met de Belgische klassementsleider Jolien D’Hoore en haar grootste concurrent Vos, finishte op meer dan een minuut achterstand. Daardoor maakte Koster haar 29 seconden achterstand op D’Hoore in het klassement ruim goed. (ANP)