Opinie

Tennis

Rojer wint finale US Open met dubbelpartner Tecau

Jean-Julien Rojer (links) en Horia Tecau bij de huldiging in New York.
Jean-Julien Rojer (links) en Horia Tecau bij de huldiging in New York. Foto Al Bello/AFP

Jean-Julien Rojer heeft met zijn dubbelpartner Horia Tecau de titel gewonnen bij de US Open. Het Nederlands-Roemeense koppel was vrijdag in de finale van het dubbelspel te sterk voor de Spanjaarden Feliciano López en Marc López: 6-4 en 6-3. De 36-jarige Rojer won in New York zijn tweede grandslamtitel met Tecau, na de zege op Wimbledon twee jaar geleden. Op weg naar de finale van de US Open versloegen Rojer en Tecau onder anderen de titelverdedigers Jamie Murray en Bruno Soares. De geboren Antilliaan Rojer kreeg in het Arthur Ashe-stadion niet alleen applaus voor zijn spel in de finale, maar ook voor zijn overwinningsspeech, die hij opdroeg aan de inwoners van de door de orkaan Irma getroffen Antillen. „Mijn familie zit op Curaçao. Ze kunnen hier niet zijn vanwege de orkaan, maar ik weet dat ze thuis naar de finale hebben gekeken. Deze is voor hen.” (ANP)